20 år etter åpningen er hotellet mer populært enn noen gang

Scandic Nidelven har blitt et landemerke i Trondheim, og kjemper om å vinne prisen for Norges beste hotellfrokost for 15. gang.

- Mitt absolutte favoritthotell i Trondheim og et av de beste stedene jeg har bodd i det store og hele. Jeg er spesielt begeistret for den fantastiske frokosten de serverer, sier Jan Ivar Bakka, som reiser mye gjennom jobben og har vært stamkunde på hotellet i en årrekke.

Det spektakulære hotellet strekker seg hele 17 meter ut i vakre Nidelven i Trondheim sentrum, og åpnet dørene under navnet Rica Nidelven i september 2003. Seks år senere ble hotellet utvidet med kurs- og konferanseavdeling og 128 nye rom, og etter hvert ble det både en populær arbeidsgiver og en viktig møteplass for lokale og tilreisende.

Hotellet ble tidlig kjent som «mathotellet» på folkemunne, og skilte seg ut ved å servere en fantastisk frokost som ble kjent langt utenfor byens grenser. Satsingen fortsatte for fullt etter at Scandic kjøpte opp Rica og hotellet endret navn til Scandic Nidelven i 2014.

20 år etter åpningen er hotellet mer populært enn noen gang. 14 ganger har de vunnet prisen for «Norges beste hotellfrokost».

Minneverdige opplevelser

- Vi har et fantastisk arbeidsmiljø der alle drar i samme retning, og det tror jeg er grunnen til at vi lykkes gang på gang. Det er mye energi og entusiasme i teamet, og alle brenner for å skape gode opplevelser for gjestene våre. Vi finner også stor motivasjon i å hele tiden utvikle og styrke frokosten vår, sier sjefskokk Karoline Sperstad.

Hun har jobbet på trondheimshotellet i ti år, og vet meget godt hva som skal til for å levere Norges beste hotellfrokost år etter år. Lista ligger høyt, og i tillegg til fokus på gode råvarer, variert utvalg og bærekraftig forvaltning av maten, handler det om å skape minneverdige opplevelser for gjestene.

- Det å komme inn i frokostsalen på Scandic Nidelven skal være som å komme hjem. Det er varmt og uformelt, og her skal man slappe av og kose seg med mat i verdensklasse. Når man går, skal man gjøre det med et smil om munnen, sier Sperstad.

Historisk mathovedstad

Matkulturen i Trondheim er sterk, og forventningene er store når man kommer til Scandic Nidelven og skal oppleve frokosten eller matserveringen i andre deler av virksomheten. Hotellet er også vertskap for en lang rekke kurs, konferanser, fester, markeringer og andre begivenheter der maten spiller en viktig rolle.

Dagens Næringsliv omtalte Trondheim som Norges nye mathovedstad i 2018, og i fjor ble Trøndelag utnevnt til European Region of Gastronomy – som første norske by noensinne. Denne hedersbetegnelsen forplikter, og det er ingen tvil om at teamet på Scandic Nidelven jobber knallhardt for å levere de beste matopplevelsene.

- Vi går all-in på å lage alt selv, og dette krever at vi har vilje, kompetanse og ikke minst lyst. Det er viktig for oss å satse på lokal mat, og samarbeide med de dyktige matprodusentene i området. Den lokale forankringen kombinert med hjemmelaget mat, kreativitet og stå på-vilje er nok våre fremste suksesskriterier, sier sjef for mat og drikke ved hotellet, Lars Erik Vesterdal.

En naturlig møteplass i byen

Selv om hotellet er aller mest kjent for frokosten, har Scandic Nidelven et bredt tilbud både for ferie- og fritidsgjester og de som trenger andre typer fasiliteter. I tillegg til de 343 gjesterommene, har de en kurs- og konferanseavdeling som strekker seg over 22 møterom og 3500 kvadratmeter. Avdelingen gjennomgikk en storstilt renovering i fjor, og her kan de være vertskap for opptil 1200 gjester på samme tid.

- Vi er strålende fornøyde med resultatet av renoveringen. Alle overflater ble fornyet, og det ble kjøpt inn nye møbler til fellesarealene. Det har også blitt installert nytt og toppmoderne AV-utstyr, som skal bidra til å sikre arrangementer av høy kvalitet, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

Favoritthotellet i Trondheim

En annen som også er strålende fornøyd med hotellet, er Jan Ivar Bakka. Han har vært stamkunde på Scandic Nidelven i en årrekke, og beskriver det som favoritthotellet i byen. Det er ikke bare frokosten og den gode servicen som gjør at han fortsetter å komme tilbake.

- Jeg synes også baren og restauranten på hotellet er veldig koselige, og spiser gjerne der når jeg er på besøk. Det er også veldig gledelig med det nye parkeringshuset, som gjør det enkelt for meg som må bruke bilen når jeg er på tur. Hotellet ligger dessuten sentralt til, og har kort vei til det aller meste, sier han.  

Han trekker også frem de romslige rommene, og den fine utsikten fra alle rommene på grunn av de særegne utstikkerne hvor vinduene er. 

- Til slutt må jeg nevne resepsjonen som alltid er godt bemannet, og hvor jeg knapt kan huske å ha opplevde kø hverken ved innsjekk eller utsjekk. Alt i alt har jeg virkelig mange positive opplevelser fra hotellet, avslutter han med. 

Miljøet i fokus

Samtidig som de er opptatt av å skape minneverdige gjesteopplevelser innenfor hotellets fire vegger, driver de ansatte på Scandic Nidelven virksomheten med stor omtanke for det som er rundt dem. Hotellet er sertifisert med Svanemerket, noe som betyr at de tilfredsstiller de strengeste miljøkravene for hoteller og overnattingsbedrifter.

- Hos oss skal gjester og kunder føle seg trygge på at vi gjør det vi kan for å skåne miljøet. Vi jobber systematisk med å redusere matsvinnet, vi har redusert vann- og strømforbruket til et minimum og bruker kun miljøvennlige kjemikalier i renholdet. Som en stor aktør har vi et viktig ansvar, og det tar vi på største alvor, sier Vassdal.

20 år i Trondheims tjeneste

Hotellet har siden oppstarten i 2003 oppnådd en rekke milepæler, og er stadig under utvikling. Her er noen av høydepunktene til hotellet gjennom årenes løp:

  • 10. september 2003: Hotellet åpnet som Rica Nidelven, med 221 rom. Arkitekten bak er trondheimsmannen Ole Wiig, en prisbelønnet sivilarkitekt som senere blant annet mottar Byutviklingsprisen for Trondheim. 
     
  • 2006: Hotellet vinner Twinings Best Breakfast-kåringen for første gang 
     
  • 2009: Hotellet utvides med ny konferanseavdeling, og 128 nye rom. Arktitektfirma Narud Stokke Wiig og entreprenør Reinertsen AS står bak utbyggingen.
     
  • 2014: Scandic kjøper Rica-kjeden og hotellet bytter navn til Scandic Nidelven 
     
  • Desember 2009: Oppnår Svanemerket første gang 
     
  • 2017/2018: Hotellet utvides ut i Nidelven med 200 nye sitteplasser i restaurant og 4 nye møterom som vender ut mot Nidelven. I samme periode blir Broen Bar, alle restauranter samt lobby/ og resepsjon renovert. Nytt trimrom, som vender ut mot Nidelven, blir bygget. 
     
  • 2022: Hotellet vinner Twinings Best Breakfast-kåringen for 14. gang!  
     
  • 10. september 2023: Scandic Nidelven fyller 20 år!

Foto: Uppercut Film AS/Ole Ekker & Scandic Hotels