Matkulturen i Trondheim er sterk, og forventningene er store når man kommer til Scandic Nidelven og skal oppleve frokosten eller matserveringen i andre deler av virksomheten. Hotellet er også vertskap for en lang rekke kurs, konferanser, fester, markeringer og andre begivenheter der maten spiller en viktig rolle.
Dagens Næringsliv omtalte Trondheim som Norges nye mathovedstad i 2018, og i fjor ble Trøndelag utnevnt til European Region of Gastronomy – som første norske by noensinne. Denne hedersbetegnelsen forplikter, og det er ingen tvil om at teamet på Scandic Nidelven jobber knallhardt for å levere de beste matopplevelsene.
- Vi går all-in på å lage alt selv, og dette krever at vi har vilje, kompetanse og ikke minst lyst. Det er viktig for oss å satse på lokal mat, og samarbeide med de dyktige matprodusentene i området. Den lokale forankringen kombinert med hjemmelaget mat, kreativitet og stå på-vilje er nok våre fremste suksesskriterier, sier sjef for mat og drikke ved hotellet, Lars Erik Vesterdal.