Besøk fantastiske Oslo

Bypåske blir stadig mer populært!

Få ting gir en større lykkefølelse enn å sitte i vårsolen med en kopp kaffe og myse utover en nesten tom by. For Oslo er anerledes i påsken. Borte er alt stresset, alle menneskene og bilene. Tempoet er roligere og man kan virkelig nyte byen.

Enten du vil spassere nedover Grunerløkka og titte inn i de små nisje-butikkene eller oppsøke fjorden nede i Bjørvika, byr påsken i Oslo på disse mulighetene.

Men vær klar over at ikke alt er åpent i Oslo i påsken. Heldigvis er de fleste museumer åpne, samt en rekke av våre Scandic-hoteller. 

Du finner alt i området rundt Grunerløkka

Det beste med ferie er å skru ned tempoet. Derfor starter vi gjerne med en tur bort til Botanisk hage på Tøyen. Midt inne i Oslos  vakreste hageanlegg ligger Tøyen Hovedgård og Handwerk botaniske. Her får du nydelige bakverk til frokost, med en god kopp kaffe ved siden av.

Etter en avslappende lunsj er veien kort bort til Grunerløkka. Stedet alle har hørt om, men kanskje ikke opplevd. Vi starter turen øverst ved Birkelunden hvor man nesten alle søndager i året kan oppleve et yrende bruktmarked i parken. FInner man ikke noe spennende der er det alltid en mulighet for å finne noe unikt på søndagsmarkedet i Ingensgate litt lenger ned på Grunerløkka.

Er du av typen som ønsker å titte i butikker på jakt etter kupp, er Grunerløkka perfekt for deg! Markveien har i alle år blitt betegnet som Vintage-gaten over noen i Oslo. Her finner du blant annet Vintage Wear by Ny York, Robot, Fretex Unika og Frk. Dianas Salonger.

Etter en lang dag ute på farten er det godt å sette seg ned litt å reflektere, før man rusler tilbake til hotellrommet. En kort gåtur oppover langs Akerselva fra Markveien tar deg til Hønse-Lovisas hus. Her kan du senke skuldrene og slappe av, mens du nyter en av byens beste vafler og ser ut over Akerselva.

Oslo sentrum

Det er for få som skryter av Oslo sentrum. Alle turistguider og "kjentfolk" snakker folk ut av bykjernen, men det er masse man kan oppleve i Oslo Sentrum. Du finner alt du kan ønske deg innen shopping, mange av de store attraksjonene som Slottet, Akershus Festning og Operaen, men også det beste av mat.

Denne guiden skal handle om det sistnevnte, fordi alt annet finner informasjon om overalt ellers.

Mattilbudet i Oslo sentrum er noe for alle, men først og fremst rask og god streetfood av forskjellig karakter. Du finner kanskje ikke flest fine-dine restauranter, men de store matopplevelsene. En kort spasertur fra Jernbanetorget finner man et lite triangel av spennende spisesteder. I Calmeyers gate finner du "Lille Amerika", som kanskje byr på Norges beste hamburgere. Noen få skritt videre i Osterhaus' gate finner du Døner Bros, en anerledes kebab basert på Døner-teknikken. Herifra er det ikke mange minutter gange før du er på Youngstorget, som byr på mange muligheter både på dagtid og kveldstid. Vår favoritt her er "Youngs", som både byr på mat, drikke og underholdning. 

Beveger vi oss mer inn på paradegaten Karl Johan og vårt fantastiske Grand Hotel finner man mer for de som liker søtsaker. Er du av den eventyrlystne kan du fråtse i de mest fantastiske bakverkene hos Hawker Oslo i Grensen. Er du av den eldre garde vil et besøk på Halvorsen konditori både falle i smak og vekke minner. Halvorsen konditori finner du rett ved Stortinget. 

Utkanten av Oslo

Bistro Nordic er hotellets naturlige møteplass og det perfekte stedet å tilbringe kvelden, enten om du bor hos oss i sammenheng med arbeid, er på ferie eller ute for å spise en bedre middag.

I vår Bistro kan du nyte en bedre middag. I uformelle og komfortable omgivelser kan du velge fra vår spennende meny, der sesongens ferske råvarer står i fokus. Menyen er bygget opp av norske / nordiske råvarer i sesong og foksuserer på en god råvare med enkelt garnityr. 

Bistroen er åpen alle dager fra kl. 17.00 til 22-00. I tillegg er baren oppe mandag - torsdag & søndag kl. 17.00 - 23.00 og fredag og lørdager 17.00 til midnatt.

- Vi har store forventninger til Bistro Nordic, og jeg tror både bistroen og baren vil bli et populært samlingspunkt for gjester og lokalbefolkning. Hit kan man komme for å få seg noe godt å drikke, eller for å innta små og store retter med en nordisk vri, sier Ravnå. 

Lang historie

Hotellet ble bygget for å være vertskapshotell under OL i Oslo i 1952, og har siden den gang vært gjennom flere utvidelser og renoveringer. Dette er Scandics 19. hotell i Oslo-distriktet, og det gjenåpner i en tid der etterspørselen etter overnattinger i hovedstaden er solid. 

- I en periode med stor aktivitet i hovedstaden er det fantastisk å kunne åpne ytterligere 450 rom. Scandic Helsfyr er en perle av et hotell som jeg tror vil treffe både familier og venner på ferie, og de som har behov for kurs- og konferanser i moderne omgivelser, sier distriktsdirektør Magne Jacobsen. 

Velkommen til Scandic Helsfyr